Overzicht van uw bestelling

De winkelwagen is leeg

Hoe weet ik mijn huidtype? Dat is toch wel een lastige vraag.

Je hebt vele huidtypes en vaak heb je niet 1 huidtype maar een mix. Het beste kom je er achter als je een week lang niets aan de huid doet behalve wassen met een beetje water. Dan ga je namelijk de huidige conditie en werking van de huid zien. Ook zonder dat te doen is het voor een professional wel te zien.

Je hebt vele huidtypes die dus vaak kunnen wisselen. Dit hangt af van het seizoen, je voeding, conditie, gezondheid en wat je al doet aan verzorging. Maar je hebt dus het vetgehalte en het vochtgehalte. Dat zijn al 2 verschillende dingen. Zo kan je een hoge talgproductie hebben maar toch een vochtarme huid hebben. Of weinig talg en weinig vocht. Je kan een T-zone hebben die meer talg en vocht heeft en de rest juist niet. Vaak is dat niet standaard zo maar ontstaan door een van bovenstaande factoren die niet goed zijn. Lees slechte voeding, veel stress of een slecht werkomgeving. Hier moet je de huidverzorging dan ook op aanpassen en ga je met reguliere cosmetica niet redden. Hiervoor moet je echt gaan kijken naar Cosmeceuticals of Dermaceuticals. Deze pakken het probleem echt IN de huid aan.

Hier wel even een korte uitleg van de soorten huidtypes die er zijn. Let op je kan dus meerdere huidtypes gecombineerd hebben.

Droge huid: lage talg- en vochthuishouding, fijne poriën, kan schilfers vertonen, trekkerig (vooral na douche), snel fijne lijntjes / droogte lijntje en gevoelig voor stress. Snel zichtbaar aan de huid. 

Mijn advies is een combinatie van de IMAGE skincare Ormedic lijn en de IMAGE skincare Vital C lijn. Ook af en toe een Ageless product als de IMAGE skincare Ageless Total Pure Hyaluronic filler is een top toevoeging. 

Gemengde huid: hoge talgproductie en laag vochtgehalte, grovere en fijnere poriën op het gelaat, soms glimmende delen als de T-zone, maar na het douche toch droog en trekkerig.

Dit huidtype is wat moeilijker te adviseren. Hiervoor moeten wij echt weten hoe de huid is. Wel komt bij deze huid kijken dat je de huid goed exfolieerd. Ook een hydraterend product en een goed reinigend product is belangrijk. 

Vette huid: Komt bij de gemiddelde westerse huid eigenlijk niet voor. Kan wel als je erg ongezond eet. Grove poriën, glimmende huid, niet trekkerig na het douche.

Deze huid dient vooral geëxfoliërd te worden met bijvoorbeeld het IMAGE skincare Ageless total Resurfaceing masque ongeveer 2x per week, te reinigen met bijvoorbeeld het Clear Cell facial cleanser en goed te voeden met een Matterende dagcrème 

Gevoelige huid: vaak rood, heeft soms zichtbare adertjes door de dunne opperhuid, fijne poriën en soms ook pukkeltjes, kan ook schilfertjes bevatten. 

Deze huid moeten we ook beoordelen voor het juiste advies. Maar wat erg belangrijk is de opperhuid te verdikken, maar toch de dode huid te verdunnen. Dit moet op een milde wijze gebeuren. Hiervoor adviseren wij dagelijks het Iluma Powder door de reiniger te mengen. Ook dien je veel anti-oxidanten en Vitamines in de huid te brengen om de weerstand op te bouwen. 

Acne achtige huid: met meëeters en/of ontstekingen, puisten en vaak ook littekens.

Het is als eerst belangrijk de acne onder controle te krijgen. Daar kunnen we zo geen advies over geven. Wel heb je veel Glycolzuur en Salicylzuur nodig bij deze huid.

Rosacea/couperose: Deze huid heeft een dunne opperhuid, vaak rood en adertjes, soms kleine puistjes

Deze huid dient veel vitamine C te krijgen en wij adviseren een DermaPen behandeling om de Opperhuid te verdikken.

Het beste kunt u uiteraard kiezen om een huidscan middels de Observ520 te laten maken. Met deze huidscan weet u direct uw huidtype.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Levering binnen 1-3 werkdagen!

Gratis verzending vanaf € 40,- (NL) € 50,- (BELG)

Salon Noordwijk

Sense 4 Beauty & Feet

Achterzeeweg 12

2201 EK Noordwijk

SkincareSpecialist.nl

AnbosHome

Kamer van koophandel 27334714

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | Gevestigd in Nederland

1