Overzicht van uw bestelling

De winkelwagen is leeg

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in het gezicht gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. De soms nog gebruikte medische term “acne rosacea” is wat verwarrend omdat rosacea niets met acne te maken heeft. Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal tussen de 30ste en 50ste jaar en met name dan bij vrouwen.

De opperhuid van het gezicht bevat veel zeer kleine bloedvaatjes, die onder normale omstandigheden gesloten zijn. Bij temperatuursverandering, inspanningen en stress kunnen deze vaatjes uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur ontstaat. Bij iemand die gevoelig is voor couperose zetten de haarvaatjes soms ook uit onder invloed van bijvoorbeeld warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden en alcohol. Na een tijdje blijven de haarvaatjes continu uitgezet. Dit verklaart de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gezicht. Couperose is dus een toename van die kleine bloedvaatjes. Hoe deze toename van de bloedvaatjes ontstaat, is niet geheel bekend. Vaak is het erfelijk bepaald. Ook kan couperose een gevolg zijn van rosacea, een veelvoorkomende ontstekingsreactie van de huid. Maar in veel gevallen treedt couperose spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen.

De huidziekte couperose is vervelend, maar ongevaarlijk. Het lijkt alsof je bloost, doordat je wangen continu roodverkleurd zijn. Vaak is ook je neus rood en soms zit couperose tevens op het voorhoofd en een gedeelte van de kin. 

Supplement

Vitamine C is erg belangrijk bij de behandeling van couperose. Vitamine C zorgt namelijk voor de opbouw van Collageen en weerstand van de wanden van de haarvaatjes.Dat is dan ook de rede dat men hoge dosering Vitamine C moet slikken. Van 2000mg – 4000mg per dag. Het is belangrijk Time-Release pillen te slikken die over de hele dag Vitamine C afgeven aan het lichaam.

Huidverzorging

Voor het gelaat dient u ook hoogwaardige producten te gebruiken. Wij adviseren u hierbij de producten van Image Skincare. Wij stellen voor iedere huid een eigen product set samen. De Vital C is wel een van de meest gebruikte producten i.c.m. de Ormedic en de Iluma Brightning producten. Wat heel erg belangrijk is het beschermen van de huid tegen hitte en UV stralen. Hiervoor gebruiken wij de Prevention+ van Image Skincare. Heb je erg veel last van irritatie of jeuk aan de huid, dan kun je de GladSKin Rosacea eens proberen. Deze werkt als een natuurlijke antibiotica op de huid en dood de veroorzaker van de jeuk en irritatie. 

Wil je persoonlijk advies voor jouw huid, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een foto van jouw schone huid.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Levering binnen 1-3 werkdagen!

Gratis verzending vanaf € 40,- (NL) € 50,- (BELG)

Salon Noordwijk

Sense 4 Beauty & Feet

Achterzeeweg 12

2201 EK Noordwijk

SkincareSpecialist.nl

AnbosHome

Kamer van koophandel 27334714

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | Gevestigd in Nederland

1