Overzicht van uw bestelling

De winkelwagen is leeg

Maskne – een huidprobleem door het dragen van mondmaskers.

Het dragen van een mondmasker ter preventie van het coronavirus is zinvol, echter een onverwachte bijkomende huidaandoening is maskne: puistjes veroorzaakt door het langdurig dragen van een mondmasker. Of waar sommige ook erg last van kunnen hebben; een extreem droge huid, maar voor nu gaan we dieper in op maskne.

De echte term voor maskne is acne mechanica, lokale uitbraak van uitslag als gevolg van lokale wrijving, druk en strekken van de huid. Een aandoening voornamelijk beschreven bij sporters (strakke kledingstukken, voorhoofd zweetbanden, helmen, hockey/worstelaars gezichts- en hoofdbescherming) en werk gerelateerd (wrijving van de rug bij vrachtwagen, bv. bij buschauffeurs).

In de literatuur kan acne mechanica op iedere plek van het lichaam voorkomen. Het wordt gekenmerkt door pijnlijke en branderige verhevenheden, puisten en verharde knobbeltjes. En voor het blote oog niet zichtbare micro mee-eters zijn beschreven en het geneest zonder littekens.

Een van de redenen waarom we maskne kunnen krijgen is omdat de huid door het mondmasker veel meer wrijving dan normaal te verduren krijgt. De chronische wrijving verstoort je huidbarrière, de beschermende huidolie en -vetten worden door de masker geabsorbeerd. In combinatie met een vochtige warme omgeving ten gevolge van ademhaling zorgt het voor een omgeving waarin bacteriën en gisten meer kunnen groeien. Ook gaat de huid hierdoor verder openstaan en kunnen deze bacteriën en gisten makkelijk de huid binnentreden en een disbalans veroorzaken. De warmte van de ademhaling zorgt verder voor nog meer vochtverlies ten gevolge van het dragen van katoenen materialen die vocht opnemen.

Wat kan je eraan te doen?

Vermijd maskers die gemaakt zijn uit polyesters of synthetische materialen omdat ze slecht ademen. Katoenen maskers zijn beter, maar helaas onttrekken ze wel veel vocht uit de huid. Als je masker wasbaar is, zorg dat je een reserve masker hebt zodat je het ene masker kan wassen met parfumvrije middelen en daarna goed uitspoelen. Hiermee hou je je masker fris en schoon. Speciaal voor iedereen die last heeft van Maskne hebben wij speciale zijden mondmaskers zonder katoenen binnenkant laten maken. Zelfs de bies is van zijde. Alleen het elastiek en het schuifje niet. Ze zijn op 40 graden te wassen, zonder wasverzachter en parfumvrij wasmiddel.

Zijde mondmasker wit

Verder is het erg belangrijk bij Maskne producten te gebruiken met salicylzuur. Gebruikt deze middelen in de avond omdat overdag bij sommige meer huidirritaties kunnen geven doordat het mondmasker de huid afsluit. (verderop hierover meer).

Gebruik dagelijks de juiste moisturizers, een licht aanvoelende en niet comedogene huidcrèmes en huidverzorging met een antibacteriële werking en die mild is voor de huid. Zonbescherming met minerale filters, met de combinatie zinkoxide en titaniumdioxide, is raadzaam. Minerale zonnefilters geven minder huidirritatie en deze combinatie hebben een brede UVA- en UVB-dekking en deze beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf. Zo kunnen deze de huid niet in en zorgen deze producten dat vocht niet zomaar uit de huid verdampt.

Reinig de huid met een milde cleanser. Je gezichtshuid frequent wassen (meer dan 4 x per dag) kan het juist verergeren. Een te hoge pH (basisch) door vaak en lang douchen, zeepgebruik kan tot meer bacterie- en gistinfecties leiden. In de ochtend 1x reinigen en de avond 2 x reinigen is voldoende.

Let op: er is een verschil tussen pH-neutraal, wat de huid pH op dat moment niet verandert, dus neutraal houdt en herstellende pH van de huid zorgt dat je huid pH verlaagd wordt.

Maskers dragen is erg belangrijk. Het is de eerste bescherming voor andere en jezelf. Nu mogen medische mensen alleen medische maskers gebruiken en helpen hun huid deze goed te verzorgen. Ook kun je buiten je werk kiezen voor het dragen van zijden maskers.

IMG_3698.jpg

Welke huidverzorging wij adviseren

Met alleen een masker kun je de huid dus niet beschermen en als je verplicht bent een medisch masker te gebruiken is het nog belangrijker om de huid goed te verzorgen.

Het is erg belangrijk overdag milde producten te gebruiken en in de nacht de huid te behandelen met producten die salicylzuur om het milieu voor bacteriën en gisten zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.

Ik adviseer mensen met maskne de volgende routine aan te houden:

Ochtend:
Reinig in de morgen 1x met de Ormedic cleanser, breng hierna het (antibacterieel werkende) Iluma serum aan. Als afsluiting voor een bescherming op de dag adviseren wij de Prevention+ matterende dagcrème. Deze beschermt de huid met de juiste filters en ingrediënten tegen invloeden van buitenaf en voorkomen vochtverlies uit de huid. Verder is deze crème ook nog eens voorzien van microsponsjes die de hele dag door talg opneemt zodat bacteriën en schimmels minder kans hebben zich te vermeerderen.

Avond:
Reinig in de avond 2x de huid om zeker te zijn dat de huid volledig gereinigd is. Doe dit ook met de Ormedic reiniger. Eventueel kun je als optie ook kiezen in de avond als tweede reiniger de MD restoring cleanser te gebruiken om de huid extra intensief te behandelen en te zorgen dat het nachtproduct extra goed de huid in komt.

Breng vervolgens het Iluma serum aan.

Hierna sluit je af met de Clear Cell mattifying moisturizer die antibacterieel werkt, ontstekingen remt en als een ware moisturizer werkt.

Wekelijks:
Wat aan te raden is om 1-2 wekelijks te doen is het I MASK probiotic mask aan te brengen om de huid goed te ontgiften en een goede weerstand op te bouwen.

Via de volgende foto kom je bij deze producten in de webshop terecht.
t/m februari hebben wij in de webshop nog hele mooi giftsets (nr.3) die een gratis reiniger bevat t.w.v. € 35,- en is perfect als jij last hebt van Maskne of een onrustige huid. Heb je een hele droge huid adviseer ik Giftset nr.1 te gebruiken. 

Maskne huidverzorging set

Uiteraard kun je mij altijd benaderen voor meer persoonlijk advies. Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met jouw huidprobleem of huidvraag. Stuur hierbij een foto bij daglicht en zonder make-up mee en ik probeer z.s.m. te antwoorden.

Met dank aan dr. Francis Wu.

Bronvermelding:
F. (2020, 26 augustus). Maskne – een onderbelichte huidaandoening. Geraadpleegd op 9 oktober 2020, van https://iconic-elements.com/maskne/

De hals is vaak het overgeslagen kindje

Een strakke hals en decolleté zorgt voor een jonge en vitale uitstraling. Maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. De huid van de hals verslapt bij velen het eerste daarom verdient de hals dan ook de nodige aandacht.

Ook vlekken en rode adertjes zijn veel gezien. Dit alles geldt ook voor de decolleté.

Waarom is dat en hoe kunnen we de hals het beste beschermen en voeden? Dat vertel ik je in deze SkinTip!

Wat te doen tegen verslapte hals & Decolleté

De verslapping van de huid

Huidverslapping en rimpels zijn het gevolg van volumeverlies van de huid, terwijl de huid al dunner is dan de rest van het lichaam. Dit komt voornamelijk door verminderd collageen in de huid. Dit komt mede doordat mensen de hals en decolleté niet meenemen tijdens de zonbescherming en de verzorging überhaupt. Dit deel wordt ook veel blootgesteld aan de zon. Zelfs met hoed of pet op onze hoofd komt de UV op de hals en decolleté terecht. Ook bevat de huid minder talgklieren en zweetklieren waardoor de huid veel gevoeliger is.

Pigment en vlekken

Dit komt uiteraard mede door het niet goed beschermen tegen UV, maar er is nog een oorzaak. Parfum! Vele dames en heren sprayen regelmatig parfum in de hals. Parfum bevat alcohol en zowel parfum als alcohol zorgen voor pigmentvlekken. Spray dus NOOIT rechtstreeks op de huid. Ook vele zonbeschermers bevatten olie en parfum, ook deze creëren vlekken in de hals en op de decolleté. Van parfum en alcohol kan je ook pukkeltjes op de huid krijgen. Gebruik dus altijd een product zonder olie, alcohol en parfum en zorg dat je ook deze huid net als het gelaat goed beschermt tegen UV-stralen.

Oplossing in producten

Een slappe hals is het gevolg van het verlies van collageen en elastine in dit gebied, maar ook haar volumeverlies. De meest simpele oplossing is het gebruik van huidproducten die hydrateren en een vitamine A bevatten (retinol) uit te breiden naar je hals. Hiermee kun je ook al veel bereiken. Meestal gebruik je een gezichtscrème tot aan je kaaklijn en niet verder. Wel is de huid van de hals vaak anders dan die van het gelaat, waardoor een speciale hals/decolleté crème vaak een pré is.

Door de vitamine A in je hals te gebruiken, stimuleer je de aanmaak van collageen en elastine, en zorg je dus voor versteviging van de huid. Door voldoende peptides die hydrateren op de hals te gebruiken zal ook het volume toenemen. Let wel op dat de producten geen alcohol, parfum en olie bevatten en dat de retinol (vitamine A) met lipides omhult is. Ik gebruik heel erg graag de IMAGE skincare the MAX stem cell neck lift. De hals is nogal gevoelig waardoor deze op retinol anders heftig kan reageren met pukkeltjes en roodheid.

Vergeet de huid van de hals en decolleté niet mee te nemen tijdens het exfoliëren, met bijvoorbeeld de Ageless Cleanser, Clear Cell Cleanser of de MD Cleanser. Deze heb je als het goed is zo ie zo voor je gezicht staan. Pas ook hier een masker toe, zoals the MAX stem cell masque

Bescherm natuurlijk de huid ook met hoge factor net als het gelaat. Hiervoor kan je hetzelfde goede product gebruiken die je ook voor je gelaat gebruikt. Een van de Prevention+ producten bijvoorbeeld of de MD daily defense met collageen booster

ImageSkincareTheMAXStemCellNeckLift

Behandelen met Microneedling & Peelings

Meestal is vitamine A / retinol alleen niet voldoende. Dan is de huid zo verslapt dat je naar Microneedling moeten grijpen, of zelfs een halslift moeten overwegen. Behalve de littekens is het nadeel van een halslift dat je wel de overtollige huid wegneemt, maar niets doet aan de stevigheid van de huid. Deze operatie zal de huid niet dikker maken. En hoe dunner de huid is, des te groter de kans dat je de behandeling binnen een aantal jaar weer zult moeten herhalen. Met Microneedling verstevig je wel de huid, maar zul je weer een iets langere adem moeten hebben: Je hebt minimaal vier behandelingen nodig (met interval van 8-10 weken). Drie is eigenlijk nooit genoeg. Maar de Microneedling zorgt ervoor dat je fibroblasten, collageen en elastine aanmaakt en in combinatie met de juiste producten wordt je huid ook meteen strakker. Je hebt producten speciaal ontwikkeld voor de hals en decolleté zoals the MAX stem cell neck lift, welke de gevoelige huid meer beschermen en vaak een combinatie van antiage en hydratatie zijn.

Conclusie

-       Neem de hals en decolleté mee in de dagelijkse reiniging

-       Bescherm de hals en decolleté het zelfde als het gelaat tegen UV

-       Exfolieer de hals en decolleté ook 1x per week

-       Pas wekelijks een rijk voedend masker toe (TIP leg er huishoudfolie over voor een intenser effect)

-       Gebruik 2x daags een speciale hals en decolleté crème die hydrateert en Retinol bevat

-       Laat je door een goede salon behandelen met MicroNeedling voor extra collageen, elastine en fibroblasten aanmaak. Minimaal 4 behandelingen met interval van 8-10 weken.

-       Gebruik GEEN parfum, alcohol of olie op de huid. Spray parfum in de lucht en loop er een paar keer doorheen. Parfum mag ABSOLUUT niet rechtstreeks op de huid. 

verslapte hals en decolleté

 

In 2012 ben ik begonnen met het zetten van wimperextensions, dus inmiddels mag ik mezelf wel een wimperexpert noemen. Ik krijg veel vragen van mensen met wimpersextensions over de effecten ervan op de eigen wimpers. Daarnaast krijg ik ook vaak de vraag hoe je de eigen wimpers mooi en lang kan krijgen. Werken wimperserums echt? Hoe werkt de wimperkrullen en klopt het dat waterproof mascara slecht is?

Terug naar de basis

De basis: de wimper. De functie van de wimpers is het buiten het oog houden van stofjes. Het zijn dan ook zeer tastgevoelige haartjes. Afhankelijk van je gezondheid en leeftijd hebben ze een levensduur van ongeveer 6-8 weken. Gezonde wimperharen zijn lang, stevig en dik.

Wimperextensions, yay or nay?

Bij gebruik van wimperextensions kunnen de wimpers, tijdelijk, wat dunner en korter worden bij gebruik van verkeerde producten of bij minder onderhoud. De negatieve effecten van wimperextensions op wimpers gaan heel internet over. Over het verliezen van je eigen wimpers en het afbreken van de wimpers. Is dit nu waar of niet?

Het is erg afhankelijk van de gebruikte artikelen, de verzorging die mensen thuis doen, de kwaliteit van de wimpers en de professionele manier van plakken. Er zijn wereldwijd een hoop producten en merken op de markt. Velen daarvan zijn erg goedkoop en vaak is goedkoop uiteindelijk duurkoop, zo ook bij wimperextensions.

Wij werken met Misencil en ik denk dat zij momenteel wel de duurste in de markt zijn, maar daarbij heb ik nog nooit iemand met een allergie op dit merk had. De vorige drie merken die ik gehad heb, hadden wel regelmatig allergieën. Helaas bouwt een allergie zich op en eenmaal allergisch zal dat altijd zo blijven. Betreft de negatieve effecten verder op de wimpers is dat ook zeker waar. Er wordt een behoorlijk extra gewicht op de wimpers geplakt wat zorgt dat de wimpers daar veel energie naartoe moet brengen om vast te houden. Hierdoor zijn ze vaak wat korter en brozer. Worden er bijvoorbeeld goede beschermende producten gebruikt die de lijm en wimper voeden en een serum dat voor de kwaliteit en stevigheid zorgt, zal het een stuk beter blijven.

Verzorging van de wimpers

Ook voor de eigen wimpers zonder extensions is het belangrijk ze goed te verzorgen en te voeden. Natuurlijk als je nooit mascara gebruikt, hoef je geen serum te gebruiken, maar wie gebruikt er geen mascara? Wat mij bij het volgende brengt: heel veel mensen gebruiken waterproofmascara. Dit is niet goed voor de wimpers. Waterproofmascara maakt de wimpers droog, hard en sluit de haar volledig af. Hierdoor wordt de wimper zwakker en als de harde mascara afbreekt, zal de wimper ook breken. Je krijgt je het er alleen met olieachtige producten af, wat voor de ogen niet fijn is. Natuurlijk kan je waterproofmascara gebruiken als het hard regent en je de hele dag buiten bent of als je gaat zwemmen, maar zodra het niet meer nodig is, haal het er dan direct vanaf. Verder is de keuze van het soort borsteltje een keuze die heel persoonlijk is. Ik hou het meest van een normaal mascaraborsteltje, maar tegenwoordig zijn er vele verschillen in te vinden.

De reiniging van de wimpers is ENORM belangrijk. Het moet op een milde manier gebeuren met een product speciaal gemaakt voor het verwijderen van oogmake-up. Doe dit op vochtige wattenschijfjes en leg ze even op de ogen. Zo krijgen ze de kans de make-up los te weken. Daarna wrijf je zachtjes van je wenkbrauwen richting je wangen. Met een licht draaiende beweging verwijder je zachtjes de mascara. Nooit horizontaal of hard wrijven. Het reinigen doe je voor je naar bed gaat. Ga nooit met make-up op naar bed. Dit zorgt ervoor dat je huid 5x sneller veroudert. Na het reinigen kun je een goed wimperserum aanbrengen.

Een goed wimperserum, wat is dat?

Sowieso is een goed serum zonder parfum of andere overbodige toevoegingen, ook zonder medicijn. Het klinkt gek, maar het zit er toch echt vaak in. Bimatoprost bijvoorbeeld, dat is een medicijn bij glaucoom. Het verkleurt bijvoorbeeld de iris naar bruin, je kan pigmentvlekken op de oogleden krijgen, of het kan irriteren en ontsteken. Check de ingrediënten en bekijk wat ze doen. Je moet een wimperserum de tijd geven voor je resultaat ziet, soms wel 3 maanden.

Ik werk bij wimperextensions graag met;

 • Misencil Le Serum. Deze is speciaal gemaakt voor het gebruik bij wimperextensions. Bevat onder andere Aloe Vera, een bacteriedodend en bacterieremmend ingrediënt, vitamine B5, hydraterend, appel stamcellen en Redensyl wat zorgt voor het toenemen van de haargroei.
 • IMAGE skincare I beauty serum. Stimuleert de haarwortel en helpt het herstellen van beschadigde haartjes. Bevat ook peptides die de haren doen groeien. Verminderen van de productie van DHT (dihydrotestosterone) Dit is het hormoon dat zorgt voor de erfelijke haaruitval. Het brengt de bloedspiegel op orde, wat kan zorgen voor nieuwe haargroei en de haarwortel wordt versterkt en verankert.

 

Tot slot! Wil jij van jezelf mooie wimpers?

 • Zorg dan dat je niet of nauwelijks gebruik maakt van waterproofmascara.
 • Reinig iedere avond je ogen en verwijder alle oogmake-up op een milde manier met een product ontwikkeld hiervoor.
 • Maak gebruik van een wimperserum om de wimpers gezond te houden/krijgen
 • Gebruik VOOR de mascara een wimperkruller om de wimpers voller en langer te laten lijken.

Heb je wimperextensions, pluk er niet aan, maar ze dagelijks schoon met een speciale reiniging foam voor extensions en gebruik een serum om de wimpers sterk en gezond te houden.

Wat is eczeem?

Eczeem is een jeukende huiduitslag met roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes.

Eczeem klachten

Iedereen kent het wel, iemand met eczeem of heeft zelf wel ergens een eczeem (achtig) plekje. Beetje schraal en wat rood, soms met wat schilfertjes, maar ook vaak extreem met jeuk en extreme verdikte huid.

Waar wordt eczeem door veroorzaakt?

Waar komt het door? Helaas is dat vaak het moeilijke aan eczeem. Het is namelijk geen huidaandoening, maar een symptoom. Het kan zich dan ook op verschillende plekken voordoen en zich op vele manieren uiten. Daardoor is het soms moeilijk de oorzaak te achterhalen en daarom is behandeling ook niet altijd even makkelijk. Zalfjes en crèmes werken vaak wel, maar meestal is dat maar van korte duur.

Helpen ontstekingsremmers of antibiotica?

Bij constitutioneel eczeem (chronisch) wordt er vaak gekozen om een ontstekingsremmend middel te gebruiken, wat het eczeem vaak wel onder controle krijgt. Hiervoor moet je naar de dermatoloog. Overige antibiotica ’s en cortico’s werken niet of nauwelijks, of verergeren het probleem alleen maar. De ontsteking of jeuk wordt daarmee soms wel plaatselijk aangepakt, maar deze doden ook de goede bacteriën, waardoor de weerstand van de huid verdwijnt en het probleem nog erger wordt. Dat komt door een resistentie tegen de medicatie die zich snel opbouwt bij het gebruik van dit soort producten bij eczeem en andere huidaandoeningen.

De jeuk-krab-cirkel

Een groot probleem bij eczeem is de jeuk-krab-cirkel. Schilfers zorgen voor jeuk, waardoor je gaat krabben. Hierdoor ontstaan er meer schilfers en wondjes, waardoor er meer jeuk ontstaat, en zo verder. Om deze jeuk-krab-cirkel te doorbreken kan je proberen de veroorzaker van de roodheid en jeuk (de Staphylococcus Auris) te doden op zo’n manier dat de overige ‘goede’ huidbacteriën wel blijven leven. Hiervoor is GladSkin Eczema ontworpen. Deze bevat een eiwit die alleen deze bacterie doodt. Er is één maar: je moet het wel eerst 3 maanden gebruiken voordat je weet of dit middel effect heeft bij jouw soort eczeem.

Gladskin Eczema gel

Triggers voor eczeem

Niet zelden wordt eczeem getriggerd door iets wat een allergische Histamine reactie in het lichaam creëert, waardoor het eczeem zich ontwikkelt of activeert. Vaak is dat een voedingsmiddel waarvoor je intolerant bent. Om te achterhalen of jij een intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel hebt, kun je kiezen voor een voedselintolerantietest. Deze zal uitwijzen waar jouw lichaam intolerant voor is.

voedselintolerantie Histamine eczeem

Balans en kalmte voor de eczeemhuid

Het is de huid in balans te krijgen en te kalmeren op het moment dat het eczeem aanwezig is of getriggerd wordt. Wij adviseren dan altijd om de huid op een milde manier te reinigen. Hiervoor is bijvoorbeeld de IMAGE skincare Vital C Cleanser een absolute aanrader. Deze is mild, zorgt voor een gehydrateerde huid en zorgt ervoor dat vrije radicalen zich loslaten van de huid. Hierna is het advies de IMAGE skincare SOS Post Treatment Balm te gebruiken. Deze kalmeert en herstelt de huid en vermindert de jeuk aanzienlijk. Los daarvan zitten er natuurlijke ontstekingsremmende ingrediënten in.

IMAGE skincare I rescue balm eczeem creme

Speciaal voor eczeem op ellebogen, knieën en handen

Eczeem op bijvoorbeeld ellenbogen, knieën en handen kunnen door jeuk en wondjes zo erg verdikken dat er scheuren en kloven in de plooien en lijntjes ontstaan. Hiervoor adviseren wij de Courtin Chapped Skin. Deze crème is vol en vettig en op basis van tea tree, wat zorgt voor een sneller herstel van de huid en deze werkt ontstekingsremmend. De GladSkin Eczema kan hiervoor ook goed werken. Was de handen alleen met de IMAGE skincare Ormedic Balancing cleanser.

kloven creme courtin eczeem

Wat als dit allemaal niet werkt?

Het is duidelijk dat eczeem geen gemakkelijk op te lossen huidprobleem is. Mocht al het bovenstaande niet baten, dan is ons advies om een verwijzing bij de huisarts te halen voor de dermatoloog.

Heb jij eczeem? Mail ons dan een foto hiervan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij kunnen aangeven over welke vorm van eczeem het gaat en voor jou een plan van aanpak maken. Er zijn namelijk vele soorten die wij hier niet allemaal kunnen benoemen. Stuur een duidelijke foto en vertel hoe het opvlamt en hoe het zich uit.

Suggesties voor behandeling van eczeem

 • Reinig 2x daags mild met de IMAGE skincare Vital C hydrating Cleanser
 • Breng 2x daags de GladSkin Eczema gel aan en laat 10 minuten zitten
 • Verwijder de gel
 • Breng de IMAGE skincare I Rescue SOS Post Treatment Balm aan.

Heb je eczeem met kloven op bijvoorbeeld de handen?

 • Was de handen alleen met de IMAGE skincare Ormedic Balancing Cleanser
 • Breng 2x daags de GladSkin Eczema gel aan en laat 10 minuten zitten
 • Verwijder de gel
 • Breng de Courtin Chapped Skin aan.

Belangrijk: Douche en/of baad niet te vaak, niet langer dan 5 minuten en zeker niet te warm. Dit stimuleert de celvernieuwing en creëert zo extra schilfers en de warmte creëert extra jeuk en activiteit in het huidgebied!

De verzorging van de acné(achtige) huid

Acne reiniging advies verzorging problemen

Als je hoopte hier een kant-en-klaar recept te vinden om je acné te behandelen: helaas. Er is geen product dat je acné wegspoelt of een crème die het doet verdwijnen. Maar je kunt er zeker wel wat aan doen!

Allereerst zijn er vele soorten en vormen van acné. Met pustels (witte punt/ontstekingen), papels (rode bultjes), mee-eters, grove poriën, op een vette huid, droge huid, etc.

Acné bevindt zich bijna altijd in groepjes en niet als één puist op het voorhoofd, één op je wang en één op je kin. Dat komt omdat acné veroorzaakt wordt door de bacterie Pacnes ofwel probioni bacterie. Dit is een anaerobe bacterie, wat betekent dat deze alleen kan overleven in een omgeving zonder zuurstof. Er kan dus geen kruisbesmetting ontstaan over de huid, maar wel in de huid.

Daarom mag je dus nooit zelf een puist uitknijpen. Als je het doet, gebeurt het eigenlijk altijd te hard en op de verkeerde manier. Hierdoor scheurt de talgklier als een ballonnetje aan de binnenkant van de huid en zo verspreidt de inhoud zich dus in de huid. Dit is dan ook de reden om acné alleen te behandelen bij een ANBOS gespecialiseerde acnéspecialist of bij een HBO huidtherapeute. Deze hebben een speciale opleiding gevolgd voor de juiste behandeling van deze probleemhuiden.

Dieptewerking I PEEL ACNE CHEMISCHE peeling Salicyl glycol

Wat moet je weten voordat je iets aan acné gaat doen?

Wel kun je je huid op de juiste manier en met de juiste producten thuis behandelen. Dit is 75% van het totale resultaat dat je zou kunnen bereiken. Een klein rekensommetje leert ons dan dat een professionele behandeling ‘slechts’ 25% van het totale resultaat is. Waarom is dat? Je bent iedere dag buiten, je zit met je handen aan je huid, je talgaanmaak gaat de hele dag door en je hormonen schieten alle kanten op onder invloed van stress, voeding, gemoedstoestand, het weer, invloeden van buitenaf en soms ook je groei (wat bij tieners het geval is). Dit heeft allemaal invloed op je huid.

De invloed van stress op acné

Zodra je lichaam stress ervaart door een stressvolle drukke periode, privé-omstandigheden, maar ook verkeerde of ongezonde voeding verandert de zuurgraad van de talg in je huid. Als je dan de Pacnes bacterie in je huid hebt, zal deze zich verdubbelen en zo weer ontstekingen veroorzaken door het aanmaken van een bepaald zuur in de talg. Helaas zijn niet alle stress actoren te beïnvloeden.

Voeding die invloed heeft op acné

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen intolerant of overgevoelig zijn voor melk en suiker. Ook is uit onderzoek gebleken dat deze voedingstoffen een directe invloed hebben op het activeren van ontstekingen en talgophopingen. Varkensvlees heeft vaak ook een negatief effect op het lichaam. Dit komt waarschijnlijk door de hoge dosis histamine die het varken aanmaakt tijdens de slacht. Dit krijgen wij via de voeding ook binnen. Histamine is in ons lichaam een van de stresshormonen die wij ook aanmaken. Wil jij weten waar jij intolerant voor bent, dan kun je kiezen om een intolerantietest te doen. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar een test via het bloed, niet via trillingen als bioresonantie, maar dat is persoonlijk. Stuur mij een e-mail mocht je interesse hebben in zo’n intolerantietest: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voedingssupplementen die de acnéhuid kunnen ondersteunen

Acné is een ontsteking in het lichaam. Om ontstekingen te remmen heeft het lichaam Omaga3 nodig. Het liefst van vis (geen zalm). Dit omdat wij dit hoog kunnen doseren zonder negatieve bijeffecten. Normaal gesproken krijgen wij Omega3 en Omega6 binnen, maar ongeveer in de verhouding 1:20, terwijl dat eigenlijk 1:6 moet zijn. Omega6 zit in veel voedingsmiddelen, waardoor wij er dus zoveel van hebben. Omega3 is behoorlijk karig in onze voedingsmiddelen. Daarom adviseer ik om Omega3 visolie (diepzeevis en geen kweek) of nog beter Krillolie met NKO-keur te nemen.

Maar je kunt ook een probioticakuur gebruiken met minimaal 7 bacteriestammen in een hoge concentratie. Een prebiotica is daarnaast ook raadzaam om het verteringsstelsel en je weerstand in optimale conditie te hebben.

Wat kun je qua huidverzorging doen aan acné

Allereerst mag er NOOIT parfum, alcohol, parabenen of olie in de producten zitten. Alle OTC (over the counter) producten die je zonder advies zo in de winkel kunt kopen bevatten minimaal 1 van deze ingrediënten, dus zijn sterk af te raden. Veel cosmetica (bij de gespecialiseerde parfumerie) bevat ook parfum of olie, dus adviseer ik altijd cosmeceuticals of dermaceuticals bij een probleemhuid.

Talg en vocht

Het is erg belangrijk dat de talg in de huid afneemt, daarvoor heb je in je huidverzorging salicylzuur nodig, dit onttrekt talg uit de huid. Als de huid erg afgesloten is, wordt aangeraden de huid te exfoliëren (dit is een manier waarbij de dode huidcellen loslaten van de levende huidlaag). Dit kan met salicylzuur en glycolzuur. Maar wat vaak het geval is bij vooral de westerse huidtypes is dat de huid vet is, maar toch vochtarm (droog). Dat komt omdat de huid een talghuishouding en een vochthuishouding heeft en deze kunnen heel tegenstrijdig zijn. Vaak hebben de mensen met acné dus ook een hele droge huid. Het nadeel van een droge huid is, dat de delen die droog zijn fijne poriën hebben, waar talg en viezigheid moeilijk uitkomen. Daarom is het zaak de huid te hydrateren (vocht in te brengen). Door de huid in een juiste balans te krijgen, zul je al snel zien dat de acnébacterie ook minder snel grip zal hebben op jouw huid.

imageskincare restoring serum acne serum acnehuid kalmerent

Huidbescherming en camouflage

Je moet je huid 365 dagen per jaar beschermen tegen UV-stralen. Dit om te voorkomen dat de rode plekjes op je huid uiteindelijk pigmentplekjes worden die niet meer weg gaan.

Camoufleer jij je acné met foundation? Niet doen! Die sluit de huid af en verstopt je poriën. Zo heeft de bacterie een perfecte omgeving om te groeien. Wil je wel foundation gebruiken, kies dan voor de I Conceal van IMAGE skincare. Deze is speciaal gemaakt voor probleemhuiden om deze te beschermen tegen UV, te camoufleren en toch te laten ademen.

Eens per week een masker voedt en exfolieert je huid nog intensiever. Met scrubben moet je erg voorzichtig zijn. De huid gaat snel stuk door scrubben, waardoor je weer sneller roodheid en irritaties krijgt.

i conceal foundation acne huid spf

Kortom, 4 stappen om je acné te behandelen

 1. Let op je voeding en doe eventueel een voedingsintolerantietest te doen. Vermijd een periode melk, suiker en varkensvlees en kijk hoe het met je huid gaat.
 2. Suppleer Omega3 (liefst krillolie) en doe een probioticakuur.
 3. Reinig 2 maal daags met 2 reinigers die de huid exfoliëren, zoals bijvoorbeeld eerst de Ageless Total Facial cleanser en daarna de Clear Cell Clarifying cleanser.
 4. Bescherm overdag met een SPF om pigmentvorming te voorkomen. Kies hiervoor voor de Prevention+ van IMAGE skincare en of de I-Conceal.
 5. Kies er in de Avond voor om een onstekingremmende nachtverzorging te gebruiken die ook voedt. In de nacht werkt je huid het hardst dus moet je dan het probleem aanpakken.

Prevention imageskincare zonbescherming huidproblemen acne spf

Zie hieronder de producten die ik in het algemeen adviseer. Wil jij een persoonlijk advies? Stuur mij dan een mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de klachten en foto’s zonder make-up en ik stuur jou een passend en vrijblijvend advies terug.

Reinigers:

 1. Ageless Total Facial Cleanser
 2. Clear Cell Clarifying Cleanser

Serum:

Dagverzorging:

Nachtverzorging:

Masker:

 

Voeg aan je bestelling couponcode Acneblog toe ontvang gratis een brochure over acne en voeding en een acnesample voor een week t.w.v. €5,-. 

Wil jij weten wat voor jouw huid het beste is? Mail dan een foto zonder make up naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik geef z.s.m. een passend advies. 

imageskincare clear cell acne producten huidverzorging nachtcreme antibacterieel

 

Ik kom het nog zo vaak tegen in de salon, mensen die hun huid niet reinigen, alleen afspoelen met water, een make-up doekje over hun gezicht halen of erger nog: met zeep wassen.

Als iemand huidproblemen heeft, ben ik er ergens wel een beetje blij mee, omdat er dan veel eer te behalen en snel resultaat te boeken is.

Waarom is het zo belangrijk om een goede gezichtsreiniger (cleanser) te gebruiken, waar moet je op letten en hoe vaak en hoe moet je het toepassen? Onderaan vind je de verschillende cleansers, zodat je weet welke voor jouw huid geschikt is.

Waarom je gezicht reinigen met een goede cleanser?

Allereerst ben ik groot voorstander van cosmeceuticals. (zie korte uitleg in mijn eerste blog). Deze zijn alleen te verkrijgen bij de gespecialiseerde salons, huidtherapeuten en dermatologen. Deze bevatten geen stoffen waar de huid allergisch op kan reageren, zoals parfum, parabenen, olie en alcohol. Het is de bedoeling dat de huid gereinigd wordt en hersteld, en juist niet dat de huid irritaties ervaart. Kies daarom voor een reiniger die ervoor zorgt dat je huid na het reinigen prettig aanvoelt. Dat is natuurlijk ook persoonlijk. Wil jij bijvoorbeeld graag een volle crèmige reiniger, of meer een facewash of een gel?

Ik raad je aan, zeker bij het dragen van make up, de huid in de avond 2x te reinigen. Dit om eerst de make up te verwijderen en daarna de huid echt te reinigen.

Waarom zou je dat doen?

Ik hoor ook vaak: “ik draag geen make up dus waarom moet ik dan mijn gezicht schoonmaken?”. Logische vraag toch?

Je reinigt je huid niet alleen om de huid schoon te maken van eventuele make up, maar ook om alle invloeden van buitenaf te verwijderen. Neem bijvoorbeeld uitstoot van auto’s, rook, luchtvervuiling en bijvoorbeeld aanslag op je gezicht van het koken en of bakken. Ook zit je dagelijks met enige regelmaat aan je gezicht met je (vieze) handen etc. Dit ligt allemaal op je huid en trekt tevens in je huid. Bah!

Een goede reiniger ervoor dat de pH waarde (zuurgraad) van de huid weer terug in balans komt. Als deze niet in balans is, gaat de huid heel hard zijn best doen dit te herstellen. Smeer jij er in de tussentijd een crème op zal daar niets mee gebeuren, want de huid is nog druk bezig met het herstellen van de pH waarde. Zonde van de crème dus.

Je reinigt de huid dus om de huid schoon te maken, maar ook om deze klaar te maken en voor te bereiden op de volgende stap, het serum, een masker of een crème.

Waarom 2 keer per dag reinigen?

Aan het einde van de dag vinden veel mensen het logisch, anderen doen het alleen als ze onder de douche staan. Iedereen heeft een eigen ritme. Maar wat is nu het beste? Het beste is uiteraard voordat je ‘iets’ op je huid gaat smeren. Als het goed is smeer je in de avond een nachtcrème op je gezicht op de huid om voeding- en bouwstoffen te geven voor als hij aan het werk gaat. Ook reinig je in de avond omdat je er make up op hebt zitten en omdat je de uitstoot van de dag er vanaf wil halen voor je naar bed gaat.

Maar waarom moet je in de ochtend reinigen als je het in de avond al gedaan hebt? Je bent immers nergens geweest behalve in je schone bed. Nou daar hebben we het, wist je dat je kussen voor een derde bestaat uit bacteriën, uitwerpselen en beestjes. Aaaaah! Echt hè dit is geen grapje. Eens in de 3 maanden je kussen wassen op 60 graden is dan ook een belangrijk advies. Maar jouw gezicht ligt daar dus ook een nacht op. Je kwijlt erop, ademt warme lucht uit en maakt hem warm met je huid. Perfect dus voor de bacteriën om op je huid te klimmen en daar te nestelen en broeden. Bij acné is ook bijna altijd de slaapkant van het gezicht erger dan de andere kant van het gezicht. Daarom moet je dus in de ochtend ook je huid reinigen.

IMAGE skincare hydraterend gezichtsreiniger

Waarom ik 2 reinigers adviseer?

Ik adviseer voor de ochtend en avond een andere reiniger, omdat de avond de huid grondig moet reinigen van make up en het liefst ook alvast exfolieert. Dat is een milde manier van het losmaken van de dode huidcellen van de huid. Tussen 23:00 uur en 3:00 uur werkt je huid namelijk het hardst van een heel etmaal. Wil jij dus pigment, rimpels of ontstekingen aanpakken, zorg dan dat je huid helemaal klaar is voor de producten om aan de slag te gaan. In de ochtend is een mildere reiniger voldoende. Het moet de viezigheid van je kussen van je gezicht verwijderen en op een milde wijze klaarmaken voor je dagverzorging. Natuurlijk kan je ook voor alleen een milde reiniger kiezen, of 2 pittige reinigers als je bijvoorbeeld acné hebt.

Welke reiniger?

Ik vertelde al dat een (make up) reinigingsdoekje door veel mensen dagelijks gebruikt wordt als reiniger. Helaas verwijdert deze alleen oppervlakkige viezigheid. Het doet niks in je huid of in je poriën. Ook herstelt het niet de pH waarde van de huid en zorgt het wel voor het samentrekken van de poriën, waardoor viezigheid opgesloten wordt in je huid. Dan laat het vaak een laagje achter dat verdampt incl. het vocht uit je huid waardoor deze een trekkerig gevoel geeft. Handig om zichtbaar make up te verwijderen verder niet.

Afraders!

Wassen met alleen water raad ik ook af. In water zit chloor, medicijnen, kalk etc. wat allemaal in je poriën gaat zitten. Ook dit verdampt van de huid waardoor de huid uitdroogt.

Wassen met zeep is helemaal slecht. Zeep verwijdert namelijk de beschermlaag van de huid, waardoor invloeden van buitenaf in je huid trekken en je huid kwetsbaar wordt.

Reinigen met producten die je zo in de winkel koopt (OTC) raad ik ook af i.v.m. alcohol, parfum en parabenen in deze reinigers. Deze zijn echt niet goed voor de huid.

Wat ik eerder al schreef, ik ben groot van cosmeceuticals en werk met IMAGE Skincare. Deze hebben reinigers die je er vanaf spoelt met water. Ja water. Huh? Deze reinigingen beschermen de huid terwijl je deze reinigt en voedt. Als je dit afspoelt met water, zal het water geen negatief effect hebben op jouw huid.

Hulpmiddelen voor een betere reiniging gebruiken?

Ik hoor tegenwoordig vaak een borstelapparaat dat gebruikt wordt voor het reinigen van de huid. Het zou intensiever zijn dan met je handen. In theorie klinkt dat logisch, maar hoe hard is het borsteltje? Hoeveel druk zet je op de huid? Span je de huid tijdens het gebruik? En heel belangrijk hoe reinig en vooral desinfecteer jij het borsteltje?

Een cosmeceutical werkt snel en efficiënt zonder de huid te beschadigen. Deze heeft geen borstel nodig alleen 2 handen die wat bevochtigd zijn en een draaibeweging maken.

Wel kun je maskersponsjes gebruiken, mits je deze goed uitspoelt en dagelijks op 60 graden wast. Washandjes raad ik af omdat ze snel te ruw zijn. Je handen zijn prima hulpmiddelen die nog schoon en hygiënisch zijn ook. En je hebt ze altijd bij je ;). Tonics kan je uiteraard altijd met een watje aanbrengen.

 

Conclusie

Was 2 maal daags (ochtend en avond) je huid met een reinigingsproduct die voor je gezicht is. Liefst een cosmeceutical, omdat deze het effectiefste en vriendelijkste is.

Draag je make up overdag, dan raad ik aan in de avond 2x de huid te reinigen.

Welke reiniger voor jouw huid?

Acne tonic gezichtsreiniger

Droge, gevoelige huid: Vital C hydrating facial cleanser

Een crèmige, hydraterende cleanser die alle make-up en onreinheden verwijdert. Behandelt schade door externe invloeden en geeft de huid een vernieuwend, gevoed en zijdezacht gevoel. Ideaal voor rosacea-achtige huiden, tijdens het reizen, voor rokers en voor een gehydrateerde huid.

Gevoelige en jongere huid: Ormedic balancing facial cleanser

Een organische gel cleanser op basis van groene thee en kamille die op een zeer zachte manier de huid reinigt. Het brengt de PH weer in balans en werkt gelijk als een toner. De gel bestaat uit een harmonieuze mix van smeerwortel, calendula en is rijk aan plantaardige stoffen die noodzakelijke voeding aan de huid geeft. Daarnaast herstel het de huid en brengt het in zijn natuurlijke balans herstelt. Het laat een zacht, gehydrateerd en uiteraard schoon gevoel achter.

Onegale vlekkerige huid met pigment: Iluma intense lightning cleanser

De Iluma Intense Lightening Cleanser is een dagelijks te gebruiken gel to milk cleanser die zacht en effectief onzuiverheden van de huid verwijdert en tegelijkertijd de teint verlicht. De cleanser is op olie basis en bevat zowel plantaardige stamcellen als botanische huidoplichtende ingrediënten die helpen bij het vervagen van donkere vlekken en verkleuringen. De cleanser is de optimale voorbereiding voor de andere Iluma producten.

Anti-age, exfolieert: Ageless total facial cleanser

Een universele schuimende cleanser die alle make-up reinigt en talg verwijdert. De total facial cleanser van de Ageless lijn brengt de PH-waarde weer in balans en verfrist de huid als een toner. Een zachte glycolzuur blend start het exfoliatieproces en geeft de huid een zacht en fris gevoel. Geschikt voor ieder huidtype.

Vette, onzuivere, acne huid: Clear Cell clarifying gel cleanser

Deze schuimende, salicylzuur bevattende gel cleanser verwijdert make-up en overtollig talg, terwijl dode huidcellen op milde wijze worden geëxfolieerd en de huid glad en zacht wordt, zonder vettige glans. Ideaal voor een vette huid of een acne.

Beschermt tegen invloeden van buitenaf: The MAX stem cell facial cleanser

Een dagelijks te gebruiken zuurvrije, sulfaatvrije zachte cleanser voor een goede balans en een optimale pH‐waarde van de huid. Plant afgeleide stamcellen en plantenextracten voeden uw huid en beschermen deze tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Herstellende, mild exfolierende reiniger: IMAGE MD restoring facial cleanser

De effectieve mix van glycolzuur, melkzuur en salicylzuur is een dagelijks te gebruiken reiniging dat zachtjes exfolieert en effectief make-up verwijdert en verhoogt de cellulaire verjonging van de huid. Door de werkzame bestanddelen wordt de diepere huidlaag bereikt met maximaal resultaat. Vrij van parabenen.

Toevoeging op de reiniger: Clear Cell Clarifying Tonic

Een salicylzuur/glycolzuur mix om de huid te zuiveren en overtollig oppervlakkig talg te verwijderen. Antioxidanten maken de huid fris en zonder overmatige glans. Ideaal als extra toevoeging op de reiniging.

Voeg Couponcode Cleanserblog toe en ontvang Gratis maskersponsjes en een reiniger voor een week twv. €7,50 bij jouw bestelling!

Heb jij vragen of wil jij weten welke reiniger voor jouw huid geschikt is, neem dan contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik beantwoord je vragen graag!

Blog #1 3 redenen waarom je alleen oogproducten bij de ogen mag gebruiken

Waarom mag je alleen oogproducten bij de ogen gebruiken? Dit is een veelgestelde vraag bij ons in de salon en via onze social media kanalen. Daarom ga ik hier in dit eerste blog alle aandacht aan besteden. 

traanogen door oogcrème

Traanogen na gebruik van oogcrème?

Allereerst ben ik er achter gekomen dat veel mensen liever geen oogcrème, -gel of -serum gebruiken, omdat ze halverwege of aan het einde van de dag traanogen en/of prikogen krijgen. Ik zal kort uitleggen hoe dat komt, maar daarvoor moet je eerst meer over de producten die op de huidverzorgingsmarkt verkrijgbaar zijn. De producten die je zo bij de drogist kan kopen, zonder advies, noemen we OTC (over the counter) producten. Producten die je op advies krijgt van een verkoper of schoonheidsspecialist noemen we cosmeticaproducten en producten die je geadviseerd krijgt en alleen kunt krijgen bij huidtherapeuten, huidspecialisten en dermatologen noemen we paramedische producten of cosmeceuticals

Waar moet je op letten bij het kopen van huidverzorgingsproducten?

OTC producten bevatten vaak goedkope grondstoffen en zijn op parafine- of oliebasis, zodat het product niet in de levende huidlaag komt; het blijft op de opperhuid liggen als een laagje. Cosmeticaproducten mogen officieel ook niet de dode huidlaag in, maar als je alle producten van één merk of lijn gebruikt, komen ze voor een deel soms wel in de levende huidlaag. Dit is allemaal gedaan, omdat het anders niet veilig is. Je huid is namelijk het grootste opname-orgaan van het lichaam. Alles wat in de huid trekt, zit dan ook binnen een paar seconde in je bloedbaan. Paramedische producten of Cosmeceuticals belanden allemaal in de levende huidlaag. Dat is ook de reden dat je niet zomaar aan deze producten kunt komen zonder advies. 

Waarom krijg je dan soms last van traanogen?

Dat komt omdat de producten die OP de huid liggen langzaam van de huid af beginnen te druipen naar mate de dag vordert. Voel je een vettig laagje met je vingers of zie je dat je huid wat gaat glimmen aan het einde van dag? Dan heb je een product dat OP je huid ligt. Daarom adviseer ik ook altijd een cosmeceutical bij de ogen te gebruiken. 

Oogcrème is een MUST

Verder verschillen oogproducten erg van gewone huidproducten. Oogcrème is een must en wordt te vaak vergeten bij de dagelijkse verzorging. Met de juiste oogcrème en/ of oogcontourverzorging  houd je de huid rondom de ogen jong en soepel en kun je eventueel oogleed verzachten.

Met oogcrème geef je de oogcontour dus net zoveel aandacht als de rest van je gezicht en dat laat je de ogen stralen !! Daarom kun je niet vroeg genoeg met oogcrème beginnen. 

Elke huid en ieder huidtype heeft een goede oogverzorging nodig, en niet zo nu en dan, maar iedere dag. Een oogcrème heeft pas echt effect als je elke dag de juiste oogcrème voor jouw huid gebruikt. Het meeste effect bereik je wanneer je zowel 's morgens als 's avonds het product licht kloppend aanbrengt.

 1. Je huid is supergevoelig bij je ogen

Het gebied rondom de ogen is een gevoelige zone. Behalve dat de huid hier dunner is, bevat de oogcontour maar liefst tweeëntwintig spiertjes die continue in beweging zijn. Bovendien bevat de huid hier minder talgkliertjes, waardoor sneller een tekort aan vocht ontstaat en de huid meer hydratatie nodig heeft.


Omdat de huid rondom de ogen zo gevoelig is, kun je er niet zomaar een gezichtsmasker of dagcrème op aanbrengen. Zorg daarom dat de oogcontour vrij wordt gehouden wanneer je een peeling, masker, dag-of nachtcrème aanbrengt, want je oogcontour kan de concentratie of specifieke ingrediënten van zo’n product soms niet zo goed verdragen.

2. Dag- en nachtcremes kunnen zorgen voor wallen of irritatie

Dag– en nachtcrèmes bevatten vaak hygroscopische stoffen die vocht uit de atmosfeer aantrekken. Hierdoor kunnen juist wallen en geïrriteerde oogcontouren ontstaan en dat wil je niet! Ga in dit gebied dus eigenlijk alleen met specifieke oogverzorgingsproducten aan de slag.

 

3. Oogcrèmes pakken een specifiek probleem aan

Oogcrèmes zijn samengesteld zonder hygroscopische stoffen en hebben hydraterende eigenschappen. Afhankelijk van de formule kan een oogcrème heel veel aan een bepaald probleem doen.  Iedere oogverzorging heeft specifieke werkstoffen. Zo kunnen klachten als gevoelige ogen, dehydratatie, fijne lijntjes of rimpeltjes, donkere kringen, wallen of verslapping gericht en doeltreffend worden aangepakt.

Om door de barrière van de huid te dringen, bevatten veel oogcrèmes complexe moleculaire formules. Daarom is er voor iedere klacht een andere oogverzorging. Het is ook nog eens zo dat er producten zijn die alleen in de avond gebruikt mogen worden i.v.m. de negatieve effecten als het product met UV-stralen in aanraking komen.

oogcreme wallen en donkere kringen

Mijn favorieten voor specifieke oogproblemen:

 • Donkere kringen: IMAGE skincare Vital C Hydrating Eye Recovery Gel:Een wetenschappelijk ontwikkelde hydraterende anti-aging ooggel die een mix van voedende antioxidanten bevat die de verschijning van fijne lijntjes vermindert en de afbraak van collageen tegengaat. Vitamine K (phytonadion) vermindert donkere kringen en geeft jeudig ogende ogen.
 • Anti-aging: IMAGE skincare Ormedic Balancing Eye Lift Gel:Een hydraterende, liftende ooggel die de huid in balans brengt met organische ingrediënten met medische resultaten. De multi-peptiden formule gaat de tekenen van veroudering tegen.
 • Vermoeide ogen: IMAGE skincare Ageless Total Eye Lift Crème:Deze luxe liftende oogcrème geeft een direct zichtbaar resultaat van vermindering van de fijne lijntjes. Het verstevigt de huid en verzacht gelijk vermoeide en gedehydrateerde ogen.
 • Doffe huid of zwelling: IMAGE skincare Iluma Intense Brightning Eye Crème:Deze rijke, ultra hydraterende oogcrème egaliseert de kwetsbare huid rond de ogen en zorgt voor een egale en stralende huid. Helpt zichtbare tekenen van veroudering rond de ogen aanzienlijk verminderen, inclusief zwelling, donkere kringen, rimpels en slappe huid.
 • Stamcellen bij ouderdomseffecten: IMAGE skincare the MAX Stem Cell Eye Crème:Deze nieuwe generatie revolutionaire dag- en nacht oogcrème bevat hoge concentraties plantaardige stamcellen om de huid te beschermen tegen veroudering en schadelijke effecten van vrije-radicalen. Deze nieuwe crème bevat stamcellen van de druif, alpine edelweiss en van de appel voor een maximale preventie tegen ouderdoms effecten.
 • Collageen tegen rimpels: IMAGE skincare MD recovering Collagen Eye Gel:Deze geavanceerde collageen eye gel vermindert de verschijning van fijne lijntjes, rimpels, wallen en donkere kringen. Daarnaast geeft deze eye gel een intense hydratatie af voor de gevoelige oogcontour.

Een oogmasker per week zorgt voor een stralende blik

Wat ik naast tweemaal daags oogcrème of -gel adviseer, is 1-2 maal per week een oogmasker te nemen. Zoals de IMAGE skincare I-Beauty Flawless Rejuvenating Eye Pads: De eye pads op basis van kokosnootwater revitaliseren, verjongen en voeden de huid rondom de ogen. Hyaluronzuur en plantenextracten zorgen voor een gladde en gehydrateerde huid, waardoor fijne lijntjes zichtbaar verminderen. Daarnaast reduceert het vermoeide ogen en lichte irritaties.

oogmasker imageskincare I-Beauty

Waarom oogproducten van Image Skincare?

Ik adviseer eigenlijk alleen maar voor de verzorging de oogproducten van IMAGE skincare, omdat ik hier alle vertrouwen in heb. De producten zijn ook super te gebruiken bij Wimperextensions. Wel adviseer ik voor het onderhoud en reingen de producten van Misencil te gebruiken als je wimperextensions hebt.

Voeg bij je bestelling Oogcremeblog toe en ontvang 2 GRATIS I Beauty Eye Pads en een oogcreme voor 1 week t.w.v. € 7,50.

Mocht je nog vragen hebben over oogverzorging, of heb je een specifiek huidprobleem, mail mij op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik neem contact met je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Levering binnen 1-3 werkdagen!

Gratis verzending vanaf € 40,- (NL) € 50,- (BELG)

Salon Noordwijk

Sense 4 Beauty & Feet

Achterzeeweg 12

2201 EK Noordwijk

SkincareSpecialist.nl

AnbosHome

Kamer van koophandel 27334714

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | Gevestigd in Nederland

1